Brengen de Red Panthers een olympisch ticket mee naar huis?

De nationale hockeyvrouwen zijn op 18 oktober vertrokken richting Changzhou, waar ze het op 25 en 26 oktober opnemen tegen China (FIH 10) voor een olympisch ticket. "De inzet is groot", blikte coach Niels Thijssen in Zaventem vooruit op de dubbele confrontatie.

Om aan het tijdsverschil te wennen, zakten de Red Panthers (FIH 12) een week voor de belangrijke duels af naar China. De omstandigheden zijn niet ideaal, maar op papier lootte België de makkelijkste tegenstander in de barrages. Spanje (FIH 7), Ierland (FIH 8) en India (FIH 9) waren de andere mogelijke opponenten. "Maar we zijn geen favoriet. De inzet is groot en de kansen zijn dan ook fiftyfifty", aldus Niels Thijssen.

In de voorbereiding klopten de Red Panthers achtereenvolgens Canada, Zuid-Korea en Ierland. Resultaten die vertrouwen inboezemen vlak voor een lange reis. De Belgen waren 24 uur onderweg, met tussenstops in Amsterdam en Shanghai. Maar door hun ervaring in de Hockey Pro League zijn de hockeyvrouwen het intussen gewend om zo'n verre reizen te maken.

"We kennen onze tegenstander al een tijdje, dus we hebben ons al beter kunnen voorbereiden", zegt Emilie Sinia, die er in 2012 bij was op de Olympische Spelen in Londen. "Maar China is een tegenstander die ons ligt. En we kennen het stadion, want we speelden er in de Pro League. We hebben hen toen ook twee keer geklopt. Dat is een mentaal voordeel. Liever dus tegen China dan tegen Spanje bijvoorbeeld, van wie we recent twee keer verloren hebben."

"We zijn klaar om het olympisch ticket mee naar huis te nemen. Hier hebben we de voorbije vier jaar zo hard voor gewerkt. Deze groep is veel sterker geworden. Als atleet leef je gewoon voor de Olympische spelen", voegde Jill Boon eraan toe.

Belga News

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 137 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Vuokatti 2021